Keď sa bijú rodiny. ..

12. augusta 2014, klarine, Zo života a la JA

Rodina je základná jednotka (bunka) spoločnosti. Tak sa to tuším ešte stále definuje, len dokedy to bude aj platiť?? Kto vie… No nie o poučkách. Kedy sa rodiny „bijú“?

Rodiny sú také i onaké, veľké- stredné- malé, bohaté- chudobné, populárne- neobľúbené, hlučné- tiché i kadejaké od výmyslu sveta. Nespočítaš ich… aspoň zatiaľ stále nie!

Ja tiež vyrastám v rodine, chvalabohu i keď verím, že blázinec je u nás väčší ako kdekoľvek inde na svete. Rodinný blázinec si ale treba vážiť! Väčšinou to platí, ale časy sa menia, vlastne časy sa nemenia len z času na čas, ale každý deň, hodinu i minútu.

Moja rodina, podľa poučiek úplná- mama, otec, deti (4). ALE! U nás sa syr na chlebíčky nestrúha (všade sa to rozsýpa, prosím pekne), palacinky sa neprekladajú na trojuholníky, ale sa pekne rolujú, topánky sa nenechávajú pred dverami, čaj varíme do čajníka (musí stále byť k pitiu), záclony máme až po zem, rodinnou doboškou sú Horalky, mama nesedáva v aute vpredu pri otcovi aj keď sme už veľkí, resp. možno práve preto, na výlety sa chodí do hôr nie k moru, vieme čo je motyka, hrable atď., máme radi paplóny nie periny, vianočná kapustnica je rybacia (nie hubová, slivková či iná), nepoužívame škrabku na zemiaky (ale nôž), obývačka sa vždy maľuje len na bielo, všetci používame ten istý šampón, fandíme viac hokeju ako futbalu, máme však radšej leto ako zimu, pred zmrzlinou dávame prednosť nanukom, a to by hádam aj stačilo!

V iných rodinách to je inak, a to buď úplne alebo len čiastočne. Ale kedy sa bijú??? Totiž aj ja raz (dúfam) vytvorím takú jednu rodinu, ktorá bude mať svoje za a proti. Ale všetko si do nej priniesť nemôžem. Totiž ten, s kým tú rodinu vytvorím je možno z rodiny, ktorá používa kefy a nie hrebene alebo jedia len šunku a nie salámu. A kde sa dve rodiny „bijú“ vznikne tretia. Všetko si vybiť nemôžem. Tak čo vybrať??? Snáď na to prídem, kým k tej bitke dôjde. 😉