Založ si blog

Keď sa bijú rodiny. ..

Rodina je základná jednotka (bunka) spoločnosti. Tak sa to tuším ešte stále definuje, len dokedy to bude aj platiť?? Kto vie… No nie o poučkách. Kedy sa rodiny „bijú“?

Rodiny sú také i onaké, veľké- stredné- malé, bohaté- chudobné, populárne- neobľúbené, hlučné- tiché i kadejaké od výmyslu sveta. Nespočítaš ich… aspoň zatiaľ stále nie!

Ja tiež vyrastám v rodine, chvalabohu i keď verím, že blázinec je u nás väčší ako kdekoľvek inde na svete. Rodinný blázinec si ale treba vážiť! Väčšinou to platí, ale časy sa menia, vlastne časy sa nemenia len z času na čas, ale každý deň, hodinu i minútu.

Moja rodina, podľa poučiek úplná- mama, otec, deti (4). ALE! U nás sa syr na chlebíčky nestrúha (všade sa to rozsýpa, prosím pekne), palacinky sa neprekladajú na trojuholníky, ale sa pekne rolujú, topánky sa nenechávajú pred dverami, čaj varíme do čajníka (musí stále byť k pitiu), záclony máme až po zem, rodinnou doboškou sú Horalky, mama nesedáva v aute vpredu pri otcovi aj keď sme už veľkí, resp. možno práve preto, na výlety sa chodí do hôr nie k moru, vieme čo je motyka, hrable atď., máme radi paplóny nie periny, vianočná kapustnica je rybacia (nie hubová, slivková či iná), nepoužívame škrabku na zemiaky (ale nôž), obývačka sa vždy maľuje len na bielo, všetci používame ten istý šampón, fandíme viac hokeju ako futbalu, máme však radšej leto ako zimu, pred zmrzlinou dávame prednosť nanukom, a to by hádam aj stačilo!

V iných rodinách to je inak, a to buď úplne alebo len čiastočne. Ale kedy sa bijú??? Totiž aj ja raz (dúfam) vytvorím takú jednu rodinu, ktorá bude mať svoje za a proti. Ale všetko si do nej priniesť nemôžem. Totiž ten, s kým tú rodinu vytvorím je možno z rodiny, ktorá používa kefy a nie hrebene alebo jedia len šunku a nie salámu. A kde sa dve rodiny „bijú“ vznikne tretia. Všetko si vybiť nemôžem. Tak čo vybrať??? Snáď na to prídem, kým k tej bitke dôjde. 😉

 

Máme pokazené oči!

14.05.2015

Ďakujem Tamarke! Zdalo sa, že dnešok sa nebude vymykať priemeru, avšak napokon to bolo úplne inak a podvečer som dostala veľmi silný energošok! To je ako keď si dobijete „baterky“ úplne legálne…

Prečo sa ho bojíme, hoci sme ho sami vytvorili ?

12.05.2015

Denne vytvárame množstvo vecí rôzneho charakteru a mnoho z nich i podvedome. Vytvárame si nové kamarátstva, stravovacie návyky, názory na spoločenské udalosti, presvedčenia, pekné záhradky pri domoch, účesy na múdrych hlavách…

Pohoda za volantom: vysoká rýchlosť!

27.03.2015

Opäť za volantom! Zvyčajne sa ponáhľame, lebo musíme ešte zabehnúť tam a tam, za takým a takým človekom. Všetko naplánované do minúty, lebo čas treba efektívne využívať, lebo ak nie, TAK …??? Tak čo sa vlastne stane? Koniec sveta už vraj bol… Prečo tak úpenlivo túžime všetko stihnúť?

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

klarine

Som jednoduchá žena! V živote chcem najmä nájsť vnútorný pokoj. Milujem drobné radosti, ktoré ma tu a tam postretnú. Mojím životným poslaním je vidieť ľudí okolo seba šťastných (takže mám čo robiť priatelia)!!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 32769x
Priemerná čítanosť článkov: 1821x

Autor blogu

Kategórie